0 бр. 0.00 лв.
ХИОС ЛИКЬОР 0.7л МАСТИХА

Категория: Алкохол твърд Внос

Подкатегория: Нискоалкохолни Внос

Подподкатегория: Ликьор

Производител: КУУЛ СПИРИТ

Марка: Хиос


Опаковка: Кашон

Размер: 700 мл.

Брой в опаковка: 6 бр./кашон

Продажба на: брой




Единична цена:

34.90 лв. (17.84 €) /бр.

34.90 лв. (17.84 €)/брой

Поръчай

Liqueur Chios Mastiha Psychis 700ml - Chios mastic (Mastiha), известна още от древността със своите полезни и терапевтични свойства, представлява ароматна смола от ствола и клоните на мастиковото дърво (Pistachia Lentiscus var. Chia), което е храст, срещащ се само в Южен Хиос. Мастиката се появява като сълза от издълбаните части на дървото и се стича на капки на земята. Още от древността тя е била ценена не само заради специалния си аромат, но и заради терапевтичните си свойства. Освен това е научно доказано, че мастиката от Хиос може да действа благотворно срещу нарушения в храносмилателната система, да допринася за хигиената на устната кухина, да има важно антибактериално и противовъзпалително действие и да е естествен антиоксидант, като същевременно помага за заздравяването на рани и за възстановяването на кожата. Един от най-великите продукти от мастика е "Ликьорът Мастиха от Хиос", който се произвежда традиционно на остров Хиос от 1925 г. в дестилерията "K. Psychis & Sons" и е продукт на дестилация на оригиналната мастика от Хиос. Особено след като е залегнал в законодателството на общността, нашият традиционен ликьор има голям потенциал за успех на международния пазар. Основателят на дестилерията Psychis много рано осъзнава значението на мастиката от Хиос. Ето защо една от първите спиртни напитки, които е произвел, е Mastiha Ouzo, като е дестилирал едновременно анасон и естествена мастика. По-късно, вдъхновен от търсенето и клиентите, той експериментира с производството на ликьор Mastiha, като дестилира кристали от мастика в натурален мастиков алкохол и така създава премиум ликьор Mastiha Chios Psychis, автентично наименование за произход. Днес третото поколение следва добре скритата семейна рецепта, която се предава от поколение на поколение, събира мастиката в собствените си биологични ферми между август и септември и я дестилира в традиционните си медни дестилатори. От духа на естествената мастика се ражда най-добрият ликьор "Mastiha Chios Psychis", който съдържа в себе си цялата история на острова...